Frankrijk, juli 2015

Na een aantal weken in Spanje gebivakkeerd te hebben rijden we naar de Ardeche in Frankrijk. Het hoogseizoen is in volle gang en onze camping staat vol met Nederlanders en ook nog wat Fransen. Het lijkt wel of heel Nederland naar de Ardeche of de Dordogne op vakantie gaat. Maar na een dag weet je niet beter en is het ook hier genieten.

Ruoms 

Onze camping staat aan de rivier de Ardeche nabij Ruoms. We hebben Joshua en Cody beloofd dat we deze vakantie minimaal één keer op een camping met zwembad en glijbaan gaan staan. En gelukkig heeft camping La Plaine een zwembad met glijbanen. Wat een feest…. Lekker luieren in de hangmat of op het luchtbed in de rivier hoort er ook bij. En Cody leeft nu al op grote voet.

ardeche1

Kano varen op de Ardeche

Joshua en Erwin gaan 13 kilometer kano varen op de Ardeche. We vertrekken vanaf onze camping in de buurt van Ruoms en gaan voorbij Pont Arc. Het water staat zo laag dat je van de betonnen glijbanen afspringt en dat is de eerste keer even schrikken voor Joshua. Maar wij vallen in tegenstelling tot veel anderen natuurlijk niet om.  En na de tweede stroomversnelling heeft Joshua er duidelijk lol in.

ardeche5

We houden pauze bij het adembenemende Pont Arc, maar de hele tocht is mooi. En Joshua heeft vooral geleerd dat als Erwin niet vraagt om te peddelen hij dit niet hoeft te doen. Hij komt dan ook uitgerust aan bij de eindbestemming. En Erwin heeft de volgende dag spierpijn….

ardeche3

ardeche2

Grot Madeleine

Na deze inspanningen gaan we de grotten van Madeleine bezoeken. Het is even uitzoeken welke openbaar vervoer er rijdt maar met een minibus die maar een paar keer per dag vertrekt rijden we naar de grot. De grot ligt boven op een heuvel met schitterend uitzicht over de Ardeche. De grot is door een schaapherder ontdekt en deze is nu toegankelijk voor publiek, we zien mooie kalkafzettingen en natuurlijk stalagmieten en stalactieten. We wachten daarna 2 uur op de minibus en als er dan één verschijnt, rijdt deze tot onze verbazing voor onze neus meteen weer weg. Boos melden we ons bij de receptie van de grot en de receptioniste wil de buslijn gaan bellen. Maar dan komt er ineens toch nog een minibus aan en wat blijkt? De eerste ging de andere kant op….

ardeche4

We bezoeken het dorpje Pont Arc en het dorp Ruoms tijdens een avondmarkt en gaan eten in een steegje in het oude centrum. En genieten voor de rest van de week van het mooie weer en de omgeving.

Lyon

Zwarte zaterdag willen we op de weg terug naar Nederland mijden. Daarom gaan we op vrijdag naar Lyon, blijven zaterdag in de stad zelf en rijden zondags weer verder. Lyon is een mooie stad met een oud gedeelte waar veel toeristen komen en heel veel restaurants met lekker eten. Hogerop gelegen en met een funicular kabeltreintje te bereiken ligt de basiliek van Fourviere en het Romeinse theater. Maar ook het nieuwere gedeelte van het centrum is mooi en te voet of met de metro te bereiken. En de straatartiesten doen erg hun best.

lyon

Luxumburg

Van Lyon rijden we noordelijk naar Mersch in Luxumburg. De omgeving is groen en heuvelachtig en ook in Luxumburg is het rond de 30 graden. Het buitenbadje van de camping heeft ijskoud water, maar het naast de camping geleden overdekte zwembad is suptropisch. Dus dat wisselen we af. Het camping restaurant heeft de nieuwste Calippo ijsje’s en dat valt in de smaak bij Joshua en Cody.

luxumburg

Onze vakantie van iets meer dan een maand is voorbij en we rijden van Mersch naar Nederland. Weer veel ervaringen rijker en lekker bruin verbrand kunnen we ons gaan voorbereiden op het evenement Sail Amsterdam dat in ons woongebied wordt gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>