Oostenrijk, Sankt Anton december 2014

Via Facebook zien we half november foto’s van besneeuwde wintersport gebieden. Er valt echter in december niet veel sneeuw bij zodat veel wintersport oorden pas 20 december open gaan. Zo ook in Sankt Anton. De liften zijn al wel deels in bedrijf maar op zondag zijn nog maar 7 van de 90 piste’s open. Dit jaar gaan we met de familie Hack, oma Lucie, opa Paul en oma Thea op vakantie.

Sankt Anton

Deze vakantie hebben we een huis gehuurd in het stadsdeel Gand. Elk kwartier gaat een bus richting centrum en de skiliften van St Anton.

sanktantonhuis

Onze skidepot is naast de Nasserein baan, maar hier is maar 1 skipiste open. Dus gaan we naar de andere kant van het dorp naar skilift Galzig. Lucie, Paul en Thea gaan ook mee naar boven en kunnen Joshua, Cody en Dani aanschouwen. En Anja is vandaag ook op de piste te vinden.

galzig2

Joshua, Cody en Astrid zijn er klaar voor. We kunnen beginnen…..

joshuaastridcodyski

Cody gaat bij Astrid tussen de benen naar beneden en Dani bij Michiel. Het wordt tijd dat ze zelf de berg af komen want ze worden steeds zwaarder. Het valt dan ook niet mee om deze piste met buckels  af te komen. Erwin wordt na een paar meter geskied te hebben flink onderuit geskied, maar kan gelukkig verder. Maar Cody en Dani hebben het goed naar hun zin.

codydaniskitussenbenen

Na al die inspanningen is het apres ski gedeelte ook belangrijk. Dani, Michiel en Cody zitten aan de mannen tafel, Paul en Joshua zijn eigenwijs en gaan aan de vrouwen tafel zitten. Maar dat vindt Thea niet erg……

apresski2

Lech

In Lech lijken de sneeuwconditie’s iets beter en als Nederlander moet je toch ook het skioord bezoeken waar onze koninklijke familie jaarlijks komt. Daarnaast is het grappig cafe’s te zien waar de champagne in coolers klaar staat en al in de ochtend wordt geschonken. Het is echter ook een pittoresk dorp in een mooie vallei. En de skipiste’s zijn lekker breed en overzichtelijk.

lech

Mooserwirt

Apres ski in Sankt Anton is nog steeds het best in de Mooserwirt. Meestal blijven Astrid en Anja een uurtje en nemen dan de kinderen mee. Nu willen de kinderen blijven en gaan Astrid en Anja vast met zijn tweeën naar huis. Lucie en Thea hebben zich verheugd op een carnavalachtig sfeertje, maar vandaag is er is veel jeugdig publiek en Engelstalige muziek. Na een paar schnaps wordt het tijd om zelf sfeer te maken en vermaken we ons prima.

mooserwirt

Deze week is er een van uitersten. De eerste dag is de omgeving groen, daarna valt er een paar cm sneeuw en zitten we in een wit landschap, daarna wordt het warmer en lijkt het wel lente en het is heerlijk skiën in de zon. Veel pistes zijn echter nog gesloten. Later in de week gaat het regenen en wordt alles weer groen. De laatste paar dagen hebben we weer veel sneeuw en lage temperaturen. Vanuit ons huis kijken we de ene dag over een groene grasweide en de andere dag ligt er een pak sneeuw. stjakob

Valluga

Op een zonnige dag is het uitzicht vanaf de valluga berg op 2800 meter hoogte het mooist

valluga

In St Anton zijn vele restaurants en bij sommige hebben ze naast fondue ook kaas racletten. Hier krijg je niet zoals in Zwitserland een halve kaas op een speciale standaard die wordt verwarmd zodat de kaas in laagjes kan smelten. Maar plakken kaas op een bord die op een soort gourmetsteen smelten. Dit is ook erg lekker.

raclette

In de loop van de week wordt de omgeving weer groen en dit is St Anton op een regenachtige dag met rechts een paar skipistes die met sneeuwkanonnen in stand worden gehouden. Vanuit ons huis kijken we op een stel lama’s. Zouden deze ook inheems zijn? Op een nabij gelegen boerderij wordt mais op rekken aan de muren gedroogd als dierenvoer.

sanktanton

De laatste dagen sneeuwt het hard en verandert de groene weide in een wit winterslandschap. De jongens kunnen nu eindelijk sleeën en een sneeuwpop maken. Michiel en Anja kunnen geen genoeg krijgen van het sleeën en komen bijna op de lama’s terecht. Aan het eind van de week krijgen Cody en Dani nog wat skiles en ze vinden het nog steeds prachtig.

skilescodydani

Eerste kerstdag gaan we uit eten bij fondue restaurant Schneider in het centrum. En tweede kerstdag eten we in een tirools restaurant vlak bij ons huis. De horeca doet goede zaken…..

schneidercafe

En dan zit deze ski vakantie er alweer op en gaan we richting Nederland. De hele terugweg sneeuwt het. In Duitsland zijn de snelwegen wit en de sneeuw zorgt voor lange file’s. We zijn uiteindelijk met een paar uur vertraging weer allemaal veilig thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>